Címlap Sajtómegjelenések

A Fülemüle étterem a Gault&Millau étteremkalauzban.

 

Bővebben...

 

Polgári sólet címen hirdette magát korábban a Fülemüle. A zsidóság asszimilációjának eme szubsztanciája mágneses erővel vonz a műintézmény nyolckeres helyszínére. A filozófiai szakszavak a couleur locale elkerülhetetlen következményei.

Bővebben...

 

Singer András azt mondja, ő nem hajt a Michelin-csillagokra. Miért nem? A Népszabadságban megjelent cikkre utal. Nincs minőségi alapanyag, nincs elkötelezett, szakmailag magasan képzett és lojális személyzet, s főleg nincs hozzá közönség. Mert, cáfolja önmagát, lehet ugyan alapanyagot, személyzetet találni, de attól olyan drága lenne az étterem, hogy tovább csökkenne a vendégkör. Ő pedig szeretné megtartani a közönségét. Azt mondja, hogy a Michelin-csillag nem ér annyit, mint a törzsvendég.

Bővebben...

 

Egy étterem halála, ha üres. Az ember fél belépni egy olyan vendéglőbe, ahol rajta kívül senki sem eszik. Rögtön gyanakodni kezd, hogy vajon miért üres. Ahol sokan ülnek, kellemesen beszélget mindenki, és egy zsibongó alapzaj teszi kellemessé a légkört, ott jólesik ebédelni.

 

Bővebben...

 

A fülemüle étterem nem a reformkonyha tanyája. Nem is elegáns környéken található, hanem az "áldott" Józsefvárosban. Bizony, amikor a Blaha Lujza tértől a vendéglőbe sétálok, többször is kéregetnek tőlem. Maga a helyiség is korabeli hangulatot idéz.

Bővebben...

 

Azt mondja a pesti népnyelv, hogy a Fülemüle azon ritka, régimódi vendéglők közé tartozik, melyekben még valódi, jóízű, házias ételekhez lehet jutni, és ahol szeretik a vendéget, sőt azt is, ha elégedetten, jóllakottan, boldogan távozik. Muszáj tehát kipróbálni. Hátha mi is boldogok leszünk..

Bővebben...

 

Furcsa rovatcímünket egy múltszázadi kerületi kiskocsma rongyos étlapjáról kölcsönöztük. Az Étekfogó-sorozatban Józsefváros híres és nagy múltú vendéglőit, kávéházait, kocsmáit mutatjuk be, megtapasztalva ezzel azt is, hogy van-e mai folytatása a hagyományoknak, vagy éppen mássá lettek a helyek, amelyekről egész Pest beszélt.

Bővebben...

 

Lehet kapni a piacon friss uborkát és paradicsomot? Lehet. Van íze? Nincs. (Ára annál inkább). Nem jó, hogy lassan teljesen elszokunk attól a normális táplálkozási ritmustól, amelyet az évszakok rendje diktál, amelyben mindennek megvan a maga helye és ideje. Tavasztól őszig a zsenge zöldségnek, friss gyümölcsnek, télen a krumplinak, babnak, borsónak, hagymának, céklának, máknak, diónak, almának s a befőtteknek - amelyektől ugyanolyan egészségesek lehetünk, mint a nyári alapanyagoktól, ha ésszel és szeretettel használjuk őket.

Bővebben...

 

Az egykori szerkesztőségi épülettől - itt készült a Ludas Matyi és a Magyarország is - párlépésnyire volt egy afféle hagyományos nyolcadik kerületi vendéglő. A hajdani sajtómunkások még emlékezhetnek titkos nevére: Öntödének nevezték, akik itt pihentették meg szeszes nedvekkel torkukat. Lehetett persze étkezni is - magam a kiváló zúzapörköltre emlékezve tértem vissza ide. A Kőfaragó utcai vendéglőnek csak a neve a régi. Ma is Fülemülének hívják, ám alaposan megváltozott a konyha, a kiszolgálás és a vendégkör is.

Bővebben...

 

Nightingale Restaurant Budapest (Fülemüle Étterem) serves Hungarian and Jewish dishes in downtown Budapest, a few steps from the old Jewish district.

Bővebben...

 

Singer András eddig negyven évet töltött a vendéglátásban. Ezalatt volt szakács, éttermi- és szállodaigazgató. Moszkvában dollárt nyomtatott, kikapcsolódásként pedig egy rock and roll bandában játszik.

Bővebben...

 
További cikkeink...
Keresés
Megkóstolná?
DSC07960_resize.jpg
AddThis
AddThis Social Bookmark Button